diumenge, 27 de març del 2011

ACTIVITAT INDIVIDUAL 9 : L'observació Tonico - Postural.

  • IMATGE Ú:

En aquesta imatge podem observar una nena de color, segurament es habitant del continent Africa, cosa que ens pot condicionar alhora de examinar el seu desenvolupament.
Porta un vestit de colors i te els peuets nus.
Podriem dir que esta en una zona marginal, ja que el que podem observar del seu entorn no es molt higienic i adequat i menys per la edat de la petita, m'he fixat que esta recollint no aigua de una font sino l'aigua que es perd d'una mena de tuberia, cosa que ens informa de l'importancia de aquest recurs per a l'infant.
Examinant la nena podem observar que la nena esta omplint un envas d'alumini, es soste per si sola mentres fa l'acció sense necessitat de tindre un punt de recolzament.
De la manera que soste l'envas podriem dir que te la pinça fina completament assumida i que tambe te l'independencia de les dues mans, ja que nomes efactua l'acció amb una.
A nivell de to muscular podriem dir que esta concentrada i tensa per realitzar l'acció.
Per el que analitzem a l'imatge podem dir que la nena te l'equilibri ben assumit tan l'estatic com el dinamic.
A nivell de lateralitat diriem que el seu costat predominant es el dret ja que es amb el que realitza l'acció.
Despres de tot el que analitzat crec que aquesta nena te entre 2 anys i mig 3 anys, encara que crec que te coses bastant be assumides per l'exigencia del seu entorn i necessitats.






  • IMATGE DOS:

El nen que observem en aquesta imatge sembla que esta jugant en un lloc tranquil per amb ell ja que esta jugant relaxat.
Esta jugant amb un joc de construccions i esta en una posició de flexió.
Nomes veient la posició en la que esta podem deduir que aquest infant ja es autonom caminant.
Veiem com sap apilar be els blocs de construcció i com s'ajuda d'una ma aguant mentres coloca l'altra peça, tambe observem com te la pinça fina assumida ja que utilitza el pulgar per agafar les peces.
Parlant de l'equilibri podriem dir que te l'equilibri estatic totalment assumit, ja que esta e cucliquelles i s'aguant perfectament.
A nivell de lateralitat no podem observar quin costat es mes predominant encara perque crec que l'infant encara es massa petit.
Per tot el que observat jo diria que aquest infant te entre 17 i 20 mesos.





  • IMATGE TRES:

L'imatge que observem es un nen que esta sentat i esta explorant i observant un conte, el qual veiem que crida molt la seva atenció degut als seus dibuixos.
El nen vesteix un pijama de cos sencer de color groc que va abotonat per la part de davant.
Podem observar que s'aguanta sentat sense ningunt tipus de recolzament a nivell lumbar aquest es el primer pas a assumir per al desenvolupament fins que camini, aixo es sol assumir a partir dels 8 mesos de'edat per tant descartariem que l'infant fos mes petit.
A nivell de pinça en aquesta imatge no es pot observar molt clarament, ja que el nen no esta gafant cap objecte, només esta assenyalant el dibuix del conte, diriam que la prensió encara es palmar.
A nivell d'equilibri diriem que l'equilibri estatic el te assumit ja que esta assegut i s'aguanta perfectament, pero, el dinàmic encara no el te assumit ja que l'infant encara es massa petit.
A nivell de lateralitat encara es massa petit i utilitza segurament les dos mans per igual.
Per tant despres d'analizar tot aquests detalls jo diria que aquest nen tindria uns 8 mesos 8 mesos i mig.




7 comentaris:

  1. Me han gustado mucho tus explicaciones. Las he encontrado breves y muy claras. En cuanto a las edades, prácticamente hemos coincidido en todas excepto en la niña africana. Puede que la edad que tu has puesto esté más acorde con la real pues los niños de estas zonas suelen desarrollarse con mayor rapidez debido a las exigencias del entorno como tu muy bien has dicho.
    De este modo, puede ser cierto que la niña esté entre los 2 y los 3 años y no entre los 3 y los 4 como he puesto yo.

    ResponElimina
  2. Gracias Patricia por comentar mis fotos. Sobre lo que me has dicho a cerca de la imagen de la niña negrita, he de decir que es una de las fotos que más me ha costado decidirme a la hora de establecer una determinada edad. Porque en los casos de estos niños influyen muchas cosas en cuanto a su desarrollo tanto motor como cognitivo y es dificil concretar la edad. Por lo menos eso es lo que me ha pasado a mí. De todos modos, ya te dije que puede ser que la edad más correcta sea la que has puesto tú e incluso Nuria. A ver que opinan las demás y lo discutimos. ¿De acuerdo?

    ResponElimina
  3. Hola Patricia!
    L'explicació de cada imatge es breu, explicant-ho tot i d'una manera clara.

    En quant a les edats estic d'acord amb tu amb totes, en alguna hi ha alguns mesos de diferencia, sobretot en la tercera que jo l'hi havia posat uns quants mesos més, ja que en l'equilibri, s'aguanta bé i penso que aviat s'aixecara recolzant-se en algun lloc, però estic d'acord amb tu, ja que esta molt ben raonat en l'explicació i sol és 2 mesos de diferencia.

    En conclusió m'agrada com ho has fet, ja que esta ben raonat i d'una manera clara.

    ResponElimina
  4. esta molt ben explicat l'unic que no m'acava de convencer és la tercera imatge, trobo que 8 mesos és massa ajustat.

    ResponElimina
  5. Hola Patricia.
    Les teves explicacions les trobo molt interessants i m'agraden bastant, penso que ho has fet d'una manera molt coherent.
    En les edats hem coincidit bastant mensy en la primera imatge on tu penses que té 2 anys i jo que te 18 mesos, cal dir que no es una gran diferència.

    ResponElimina
  6. En quant a l'estructura per com fer-ho, penso com la Laura, que a mi també m'ha agradat la idea com la Bea i com la Núria

    ResponElimina
  7. Patricia, m'agraden molt les teves explicacions. Hem coincidit en les edats, pel que fa a la primera fotografia jo havia posat que un infant d'aqui està menys desenvolupat a nivell motor i potser ho hauria de rectificar. Ja que com ha dit la Laura a nivell motor estaria més desenvolupat un infant d'aqui, en canvi a nivell fisic seria tot el contrari. Que en penseu d'això?

    ResponElimina