diumenge, 6 de març del 2011

ACTIVITAT INDIVIDUAL 8: L'observació Tònico - Postural

  • IMATGE Ú:

En aquesta imatge podem observar un infant explorant un ordinador portatil, sembla que s'ho esta passant molt be fent-ho.
A nivell de postura observem que l'infant esta assegut al terra, es mante per si sol, te les cames arropenjades al terra i podem deduïr que  pot girar el tronc per si sol.
Té un bo to muscular ja que realitza la posició sense problemes.
A nivell de prensió utilitza la pinça fina ja que els seus moviments son presisos, té un bon control dels sits ja.
A nivell de lateralitat podem observar que l'infant utilitza la ma dreta pero encara no podem dir quin costat es el predominant, coordina perfectament l'ull amb la ma.
Concluint amb tota l'informació extreta crec que aquest infant esta entre els 9 i els 12 mesos.




  • IMATGE DOS:

L'infant que observem en l'imatge esta agafant un objecte del terra, podem deduïr que li ha cridat l'atenció al veure'l.
A nivell de postura podem observar que l'infant esta ajupit, esta recolzat en les seves propies cames.
A nivell de to muscular podem observar que el to es bo ja que l'infant realitza l'acció sense cap problema.
A nivell de prensió, podriem dir que esta a l'etapa de la pinça fina ja que agafa la flor amb els dits, sent un moviment precis.
A nivell de equilibri podriem dir que l'equilibri es dinàmic ja que l'infant està realitzant una acció i esta quiet realitzant-la.
A nivell de lateralitat podriem dir com a l'imatge anterior coordina perfectament ull - mà, ja que l'infant agafa la flor atret per ella, s'observa l'utilització de la mà dreta.
En conclusió podriem dir que aquest infant estaria entre els 14 i els 18 mesos.






  • IMATGE TRES:

En l'imatge podem observar un infant que esta recolzat en una taula i esta dibuixant amb un llapis i un paper, sembla molt concentrar en l'acció que realitza.
A nivell postural podem deduïr que l'infant esta assegut en una cadira i podriem dir que la seva posició pot durar bastant temps.
Podem deduïr que té un bon to muscular.
A nivell de prensió l'infant esta amb la pinça fina o superior ja que agafa el llapis amb els dits amb un moviment molt precis i amb molta voluntat.
A nivell de lateralitat podem dir que per l'edat que deduïm que te el nen la lateralitat ja es fixa i esta establerta , esteriem en l'automatització.
L'equilibri seria dinàmic, per l'informació que hem extret podem dir que l'infant te entre una 4 i 5 anys.





3 comentaris:

  1. Hola Patricia,

    Les teves expliacions les trobo molt curtes, crec que estan completes i ho dius tot però m'hagues agradat, més si ho haguessis redactat una mica més, però ho trobo genial que amb poque paraules ho dius tot.

    Pel que fa a les edats en la primera fotografia hem coicidit però en la segona i la tercera no coincidim, tot i que no hi ha molta diferència.

    En conclusió trobo bé les explicacions i les teves justificacions.

    ResponElimina
  2. Ben explicat estic bastant d'acord amb tu, excepte la primera que un any ho vec una mica excesiu i que la lateralitat diu que ja està fichada i no es així observant l'edat que has posat, als 4 anys no està fichada, es comença amb la escriptura més tirant als 6 anys.

    ResponElimina
  3. Hola Patricia, en aquesta activitat 8 te s'ha oblidat comentar les fotos de totes les teues companyes...parlem en classe

    ResponElimina