diumenge, 9 de gener del 2011

Activitat 2 UF2. L'observació del moviment

L'infant que apareix en l'imatge esta dintre del periode dels 4 als 6 mesos ja que ell mateix per si sol s'agafa els peus amb les mans.
Les mans son l'eix central en aquesta edat ja que gracies a elles es donen l'impuls necessari per moures, el nen esta en una posició de panxa enlaire.
Al nen se'l veu content i segur ja que la seva mirada es estable, es veu que es sent comode.
D'acord amb la prensió podriem dir que esta en el periode en el que ja pot agafar objectes i sostenir-los amb les mans, utilitza les mans per portar els objectes amb ell ja que ell encara no es por desplaçar totalment als objectes.





Podem pensar que l'infant d'aquesta imatge esta en el peride entre els 9 als 10 mesos, ja que com podem veure a la fotografia es desplaça sol gatejant, per tant, podem arribar a la conclusió que ja coordina cames i braços per pugues desplaçar.
Pel que fa a la prensió es tracta de la pinça fina o superior, pot fer pinça per agafar algun objecte.
El seu estat d'anim es molt possitiu ja que cada vegada pot fer mes coses i ja es pot desplaçar individualment.





La nena que observem a l'imatge es tapa un ull amb la ma podem pensar que te vergonya a l'objectiu i no esta comoda alhora de menjar, aquesta nena estara entre els 4 als 6 anys.
En aquesta imatge podem observar els canvis dels gestos en l'evolució, fins ara servien per desplaçarse o agafar coses i ara a mes ames adquereixen el valor de l'expressió d'alguna emoció o sentiment.
Pel que fa a la prensió amb aquesta edat ja agafa objectes, talla, meja sol etc...





En aquesta ultima fotografia podem observar dos infants asseguts al terra menjant i mirant-se. Com podem observar son dos infants que viuen al tercer mon i estan compartint el seu menjar, que en aquest cas es arros.
Els infants tenen una edat d'entre els dos i tres anys.
Els infants estan menjant ja que segurament tenen molta gana, les seves cares estan mes haviat buides sense gaire expressió, segurament el puguer menjar ja es una sort per ells.
En el cas de la prensió menjen sols i es porten el menjar a la boca i el seu desenvolupament motor es que ja poden caminar i sentarse sols.
Son independents motorment parlant.







3 comentaris:

  1. molt be patricia les explicacions molt raonades ami m'has convençut jejje

    ResponElimina
  2. Hola Patri,
    La veritat estem d'acord amb la majoria d'imatges, excepte en la primera que jo crec que l'infant té 3 mesos.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb tu Patricia, i les explicacions raonades m'han agradat molt.

    ResponElimina