dimecres, 3 de novembre del 2010

Activitat 1 Unitat Formativa 5 - Individual

  • Psicomotricitat:

  Conjunt d'interaccions motrius, emocionals, simbóliques i sensoriomotors que ajuden a crear una consciència sobre els moviments que realitzem, aixi tambe del desenvolupament de la personalitat, per aixó es tant important en l'educació infantil perque podem educar, estimular i prevenir problemes futurs.


  • Tipus de psicomotricitat:
  1. Psicomotricitat relacional:

  Model de psicomotricitat en el qual les alteracions psicomotoras poden ser símptomes d'un problema que parteix de l'afectiu, el relacional i de la comunicació amb l'entorn, en aquest cas el psicomotricista ha d'estimular al nen perque ell mateix faci el que vulgui, la finalitat es que el nen es relacioni a traves del seu cos.





    2.  Psicomotricitat instrumental:


  Model de psicomotricitat en el qual el psicomotriscista es el que dirigeix el que s'ha de fer, tots els instruments modifiquen coses, es treballa amb el cos amb similitut a un instrument que hem d¡apendre a utiltzar-lo, la finalitat es que l'infant aprengui a coordinar i dominar el seu cos.






  • Evolució de la psicomotricitat:

  La psicomotricitat va començar per l'ajuda de la correcció d'algunes debilitats, dificultats o discapacitats de la persona, avui en dia la psicomotricitat es un dels troncs fonamentals en l'educació infantil ja que es reconeix que hi ha una gran interdependència entre el desenvolupament motor, afectiu i intel·lectual.















10 comentaris:

  1. la evolució no s'havia de fer n?m'agrada la foto de p.relacional

    ResponElimina
  2. La definición de la psicomotricidad relacional no me acaba de convencer.
    Sin embargo, la foto de este tipo de psicmotricidad me ha gustado.

    ResponElimina
  3. Gracies per els vostres comentaris :)

    ResponElimina
  4. PER VEURE EL VÍDEO T'HAS DE POSAR A L'ENLLAÇ

    ResponElimina
  5. Psicomotricitat: És la relació que hi ha entre el cos i la ment,es a dir, tot moviment que no sigui un acte reflex és psicomotor,s'utiliza tant en adults com en nens, per conéixer el propi cos i aprendre a controlar-lo.
    US SEMBLA BÉ LA DEFINICIÓ AQUESTA?QUINA FOTO PODEM POSAR?

    ResponElimina
  6. Les definicions em semblen bé totes, afegiria alguna cosa que m'ha agradat de les altres explicacions.
    I les foos m'han agradat sobretot les dos primeres, la de psicomotricitat i la psicomotricitat relacional.

    ResponElimina
  7. EY HE PENJAT EN EL MEU BLOG TRES IMATGES X LA DEFINICIÓ DE PSICOMOTRICITAT.COMENTEUME ALGUNA COSA A VERE QUE US SEMBLA

    ResponElimina
  8. Aquí os paso una definición de cada concepto; he elegido frases de cada una de nosotras porque entre un poco de una y otro poco de otra las definiciones creo que han quedado muy completas. Ya diréis qué os parece; podéis realizar cambios si no os convence lo que he escrito, y ya sólo faltaría elegir las fotos o vídeos.

    PSICOMOTRICIDAD
    Es una técnica que se lleva a cabo mediante un conjunto de actividades dirigidas tanto a adultos como a niños para trabajar todo movimiento que no sea un acto reflejo con la intención de conocer el poirpi0o cuerpo, aprender a controlarlo y desarrollar, de este modo, un buen movimiento corporal. En Educación Infantil, la psicomotricidad es importante porque con ella podemos educar, estimular y prevenir problemas futuros ya que ofrece elementos materiales para que el niño descubra su propio cuerpo y sus posibilidades motrices, cognitivas y socio-afectivas y, de este modo, pueda ir desarrollando su identidad y su autonomía personal.

    PSICOMOTRICIDAD INSTRUMENTAL
    Modelo de psicomotricidad que se realiza con una sesión dirigida por el psicomotricista donde el cuerpo es entendido como un instrumento el cual hay que aprender a utilizar y para ello se establece una serie de actividades con la intención de trabajar una parte del cuerpo en concreto en cada una de las sesiones.

    PSICOMOTRICIDAD RELACIONAL
    Modelo de psicomotricidad hace una propuesta de espacios y materiales dirigida al desarrollo del cuerpo de forma global y libre por parte del niño con la intención de que éste entre en contacto con los otros es decir, se relacione con los demás, a través de su cuerpo trabajando la actividad sensoriomotriz, el juego simbólico y de representación de manera que pueda, al mismo tiempo, expresar sus estados de ánimo, vivencias y deseos.

    ResponElimina
  9. L'evolució encara que no s'havia de fer m'agrada i les fotos són boniqus. Les definicions estan prou bé

    ResponElimina
  10. Hola Patricia!!
    Felicitats pel blog!! La setmana passada us vaig enviar comentaris però no ho feia bé, ara ja està la Carmela i la Laura ja m'han dit com ho he de fer.
    A mi de fotos per les definicions de P.relacional m'agrada la foto teva on es pot veure un grup de nens jugant a diferentes coses i un grup d'aquests juguen al joc simbòlic.
    Desprès per la P.Instrumental m'agrada foto de la Laura on es pot veure dos professores amb els nens. Que us sembla??
    Perquè la foto aquella dibuix vam quedar que no??

    ResponElimina