diumenge, 21 de novembre del 2010

Activitat 1 UF2 El desenvolupament sensorial - Individual

  • LA VISTA:


La vista es un del sentits mes importants, ja que es un dels quals ens aporta mes informació.
En el moment del naixement tots els dispositius anatomics estan desenvolupats per una bona visió, menys la part mes important de la retina que no concloura fins al primer any de vida.
Quant el petit neix veu borros a distancies superiors a 20cm, i es sensible a diferents intensitats de llum i de color.


La fixació de la mirada comença a finals del primer mes i cap a finals del tercer mes el petit es capaç de seguir amb seguretat un objecte en moviment dins del seu camp visual i reconeix el rostre de la seva mare vers el rostre d'algu desconegut.


La diferenciació es precoç ; a partir del tercer mes distingeix objectes de diferents colors i a partir del quart o cinquè demostra preferencia pels colors vius i brillants.
Als 6 mesos desenvolupa la visió binocular, que permet al petit la percepció de la profunditat i la distancia.
Als dos anys aconsegueix tenir una visió semblant a la de un adult.





  • L'OÏDA:


Es un dels sentits mes actius en la gestació, aixo porta fruit que en el naixement el petit ja es troba en condicions de percebre estimuls sonors i reacciona efectivament a ells.
El petit es menys sensible al so que un adult a causa de la inmaduresa del nervi auditiu i de la mucositat dels conductes auditius.
A partir de la setmana millora la seva audició i cap als 6 mesos es tan bona com la de un adult.





  • EL TACTE:

El sentit del tacte te un maxim desenvolupament en el recent nascut. Desde el primer dia els petits poden sentir dolor i es tornen mes sensibles els dies següents.
Durant els primers sis mesos la percepcio tactil es realitza amb la boca, posant-se objectes als llavis i llepant-los i despres segueixen amb les mans.
Aquest sentit te un paper molt important el desenvolupament afectiu, ja que el tacte te la capacitat  de crear vincles afectius entre el petit i els seus pares.








  • EL GUST:

Quant els petits neixen son molt sensibles al gust, el gust que aprecia amb mes facilitat son el dolç i el salat.
L'evolució d'aquest sentit esta molt relacionat amb l'olfacte.
A partir del tercer o quart mes, els petits son capaços de posar-se un objecte a la boca i desenvolupen la coordinació dels tres sentits: el gust, la vista i el tacte.





  • L'OLFACTE:


Els nadons poden distingir diferents olors, responent amb una ganyota quan percep un olor desagradable.
Els petits que s'alleten del pit de la mare poden distingir l'olor de la mare, en canvi els que s'alleten amb bibero no.
Cap als tres anys es seu olfacte esta totalment desenvolupat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada